Читај ми!

Kako do švajcarskog standarda

Unapređenje međunarodne konkurentnosti domaćih preduzeća, kvalitetna radna snaga i upotreba obnovljivih izvora energije su osnovne tačke koje povezuju srpsku i švajcarsku privredu i na njima će se raditi u budućnosti, rekla je za RTS izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore Ana Grujović.

Postoji pojačano interesovanje srpskih i švajcarskih privrednika za unapređenje privredne saradnje, ali potencijalni investitori nemaju dovoljno informacija.

Grujovićeva kaže da je osnovna uloga Švajcarsko-srpske privredne komore da olakša što srpskim, što švajcarskim firmama da pristupe tržištu.

"Dostupnost informacija o karakteristikama i zahtevima oba tržišta je naročito važno za srpske privrednike u smislu postojanja necarinskih barijera trgovine. Te zahteve srpski privrednici moraju da ispune kako bi postali poslovni partneri švajcarskim firmama", rekla je Ana Grujović gostujući u Dnevniku RTS-a. 

Dodala je da će Komora pomoći potencijalnim švajcarskim investitorima da dobiju informacije o administrativnim procedurama koje treba ispuniti.

"Neće biti finansijske pomoći, mi ćemo podržati, mi ćemo olakšati, pružiti informacije, tu smo da pružimo informacije i stvorimo kontakte", rekla je Grujovićeva.

Naglasila je da je ključna dostupnost informacija na jednom mestu, pa će novoosnovana komora raditi na otvaranju platforme koja će biti prva tačka za sve potencijalne firme zainteresovane za poslovanje u Srbiji.

"Očekujemo povezanu švajcarsko-srpsku poslovnu zajednicu u Srbiji, veći senzibilitet poslovnih mogućnosti i promovisanje vrednosti švajcarskog poslovanja", zaključila je Grujovićeva.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи