Читај ми!

Pajtić: Apatin model za privlačenje investitora

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 200 miliona dinara za pripremu infrastrukture za investitore koji će pokrenuti fabrike u okviru Robno-trgovinskog centra u Apatinu.

Pajtić je tokom današnje posete Centru rekao da je ta investicija, kroz saradnju Pokrajine i lokalnih samouprava, dobar recept za privlačenje stranih investitora, jer je do sada Centar u Apatinu privukao 37 miliona evra, prenosi Beta.

Predsednik pokrajinske vlade je dodao da vojvođanska administracija namerava da po modelu Robno-trgovinskog centra u Apatinu, napravi još nekoliko ovakvih zona u Vojvodini, kako bi vojvođanska mesta bila atraktivnije za strane investitore.

"Centar u Apatinu je zajednički projekat pokrajine Vojvodine i opštine Apatin i on je jedan od najboljih pokazatelja zašto Vojvodina dobija evropska i svetska priznanja za uspeh u privlačenju stranih investicija", rekao je Pajtić.

On je sa predsednikom opštine Apatin Živoradom Smiljanićem obišao gradilišta italijanske fabrike za proizvodnju i preradu tekstila

"Fleš Srb" i fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare, koje će raditi u okviru Robno-trgovinskog centra.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić naveo je da je poredizgradnje fabrika za preradu tekstila i otpadnih voda, u planu I izgradnja slovenačke fabrike nameštaja, takođe u okviru Robno-trgovinskog centra.

Dodao je da će za mesec dana biti nastavljena i izgradnja drumskog terminala, a u planu su i ulaganja u izgradnju trga, pijace i velnes centra.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво