NALED: Male plate rasteretiti poreza

Nova vlada Srbije bi trebalo da razmotri smanjenje poreza i doprinosa na najniže plate da bi se podstakao razvoj malih i srednjih preduzeća, ocenjuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Direktor za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović rekla je da bi malim i srednjim preduzećima dobro došle i podsticajne mere - oslobađanje od nekih taksi, jer je to u prvih godinu dana rada ključni element za opstanak firmi, prenosi Beta.

Rekla je da je bitno omogućiti i subvencionsanje kamatnih stopa na bankarske kredite, a ne davanje direktnih subvencija.

"Za mala i srednja preduzeća najbitnije je informisati ih u prvih godinu dana kako da se usklade sa zakonom. Kod malih i srednjih preduzeća veliko je nerazumevanje zakona, odnosno načina primene zakona. To ih sprečava da zaista u prvoj godini 'imaju puni napon' i da uspeju", rekla je Bojovićeva.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u utorak je kao mere za oporavak privrede najavio "najagresivnije stimulativne pakete" za privrednike, stimulativne mere za zapošljavanje onih koji sada rade "na crno" i stimulativne pakete za banke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи