Читај ми!

Sajam automobila - niže kamate, iste cene

Trgovina vozilima u januaru ove godine je tri puta manja nego ranije. Zbog toga kupci ni na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu ne treba da računaju na sniženja. Jedine olakšice prilikom kupovine biće niže kamate na kredite.

Na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu kupci ne treba da očekuju niže cene vozila ali mogu da računaju na povoljnije kredite. Razlog za to je što prodaja vozila u našoj zemlji i dalje beleži pada, kažu u Udruženju uvoznika.

Saloni automobila u Srbiji od početka godine uglavnom su prazni. Kupaca nema, što zbog loše ekonomske situacije, što zbog najava da će popusti na nastupajućem sajmu biti veliki.

Predstojeći sajam, nadaju se prodavci, biće prilika da se statistika na tržištu bar malo popravi. 

Prodavci, međutim, kažu da su za pojedine modele cene već sada ispod nabavne cene tako da neće biti novih sniženja. Zbog krize je otkazan međunarodni salon komercijanih vozila, ali je zato salon automobila produžen.

Predsednik Udruženja uvoznika Miloš Petrović kaže da situacija ne može biti lošija od trenutne jer je prodaja tri puta manja.

"Mi smo organizovali ovaj sajam da nešto pokušamo, ostalo je i na zakonodavcu da nešto uradi da bi prodaja bila veća", kaže Petrović.

Ipak, zbog lošeg plasmana novca banke najavljuju povoljnije kredite.

Što se samih prodavaca tiče za dodatno snižavanje cena automobila više nema prostora.

"Jedino što najavljujemo jeste smanjenje kamatnih stopa za kupovinu automobila na kredit ili lizing ali za kupovinu za keš ili preko računa neće biti popusta", kaže Dušan Cincar.

Za razliku od našeg tržišta, Velika Britanija, Španija i Nemačka imaju rast prodaje veći od sedam odsto, dok je Italija, koja tek izlazi iz recesije, imala rast od 3,2 procenta. U januaru prodaja u Evropskoj uniji je porasla za 5,5 odsto, što je oko milion prodatih automobila.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво