Читај ми!

Ministarstvo negira informacije o penzijama

Srpsko ministarstvo privrede negiralo je da je iz tog ministarstva stigla informacija da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno.

Iz Ministarstva privrede negirali su da je iz tog ministarstva stigla informacija da će svi budući penzioneri mesečno dobijati samo 200 evra.

"Potpuno je netačno da će svim budućim penzionerima penzije biti samo 200 evra mesečno. Svaki građanin koji radi i uplaćuje penzijsko osiguranje svakako će i u svakoj formi penzione reforme imati više od ovog minimalnog iznosa", ističe se u saopštenju tog ministarstva, a prenosi Fonet.

Navodi se da je u tekstu u današnjem izdanju dnevnih novina Danas, pod naslovom "Svim budućim penzionerima samo 200 evra mesečno", potpuno netačno prenet neautorizovan telefonski razgovor sa predstavnikom Ministarstva privrede.

Kako se ističe, Ministarstvo privrede se u okviru penzijske reforme zalaže za jak sistem univerzalne socijalne zaštite dostupan svim ugroženim porodicama Srbije, što je "odlika svakog humanog društva".

"Ministarstvo privrede smatra da, u okviru penzione reforme i uvođenja univerzalne socijalne zaštite, čak i ako neko nije imao nijedan dan radnog staža, kada dođe u godine za penziju humano društvo treba da mu obezbedi primanja koja su dovoljna za život i egzistencijalne potrebe", navodi se u saopštenju.

Socijalna politika, kako se ocenjuje, ne sme više da se vodi preko javnih preduzeća, preko viška partijski zaposlenih koji ne samo da primaju deluks socijalnu pomoć u vidu plate za nerad nego posle imaju višestruko veće penzije od svih ostalih u društvu.

"Račun za ovo plaćaju svi građani Srbije", istaklo je Ministarstvo privrede Srbije.

Uz ocenu da je reforma penzionog sistema veoma važna tema kojom će se baviti Vlada i sva relevantna ministarstva, navodi se da je za Ministarstvo privrede ta reforma bitna u kontekstu smanjenja nameta na rad.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво