Читај ми!

Kolektivni ugovor za radnike "Pošte"

U javnom preduzeću "Pošta Srbije" u Beogradu potpisan je kolektivni ugovor koji će važiti za 15.000 zaposlenih u tom preduzeću.

Direktor Pošta Srbije" Milan Krkobabić, predstavnici sindikata tog javnog preduzeća i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su u Beogradu novi Kolektivni ugovor za "JP PTT Srbija".

Ljajić je rekao da će novi Kolektivni ugovor važiti tri godine za 15.000 zaposlenih u "JP Pošta Srbije" i ocenio da se bitno ne razlikuje od prethodnog.

"Zadržana su ona prava koja se tiču svih isplata i naknada, pravo na topli obrok, regres, jubilarne nagrade, isplate prilikom odlaska na penziju, kao i solidarnu pomoć u nekoliko oblasti na koje poslovodstvo odluči da pomogne radnicima", naveo je Ljajić.

Novina je formiranje komisije koja će pratiti tok i realizaciju kolektivnog ugovoram da ne bi ostao "mrtvo slovo na papiru", rekao je ministar.

Ljajić je naglasio i da ovaj ugovor koji je rezultat dogovora sve tri strane, treba da bude model i za druga, ne samo javna preduzeća.

Direktor Krkobabić je rekao da je bitno kada veliko JP može da podnese sve obaveze, a da istovremeno ostvari dobit koja će biti tri puta veća nego prošle godine - i dostići 30 miliona evra.

"Potencijal ovog ugovora je upravo mogućnost da radnici participiraju na kraju godine u dobiti jer su u ovoj godini zarade limitirane i to je jedini način da se zaposleni stimulišu i da daju svoj puni doprinos", naveo je Krkobabić.

Predsednici Sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović i Sindikata PTT "Nezavisnost" Snežana Marković složili su se da je novi Kolektivni ugovor kojim je definisan socijalni i materijalni status zaposlenih,  uz sva prava u oblasti rada i radnih odnosa, dobar i da zaposlenima u tom JP daje sigurnost.

Pavlović je naglasio da očekuje da će novi Kolektivni ugovor važiti kako je predviđeno naredne tri godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи