Ministarstvo privrede: Bez kredita za turizam

Nijedan kredit za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2013. godini nije odobren zbog nepotpunih zahteva i propusta Fonda za razvoj, saopštava Ministarstvo privrede. Tako je u budžetu ostvarena ušteda od milijardu i 264 miliona dinara.

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je zbog nepotpunih i neodgovarajućih zahteva, kao i formalnih propusta Fonda za razvoj, nije odobrilo nijedan kredit za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2013. godini.

Na taj način u budžetu je ostvarena ušteda od milijardu i 264 miliona dinara, kaže se u saopštenju Ministarstva privrede.

Krediti za tu namenu isplaćuju se preko Fonda za razvoj na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Za kredite je na osnovu konkursa pristigao ukupno 31 zahtev, od kojih je Fond za razvoj pozitivno ocenio četiri, ali je zbog formalnih i proceduralnih propusta Fonda, Komisija za odlučivanje o zahtevu za korišćenje kreditnih sredstava odbacila sva četiri zahteva.

"Jedan od propusta je to što je Fond za razvoj direktno komunicirao sa podnosiocima zahteva, odnosno tražio i dobio dodatnu dokumentaciju mimo znanja Ministarstva privrede", kaže se u saopštenju i ukazuje da je tako prekršena Uredba o uslovima i načinu dodele i korišćenja kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jan 2014, 11:01)
anonymous [neregistrovani]

Увођење реда

Ко зна шта су они раније радили.Треба да се уведе ред.

(nedelja, 05. jan 2014, 17:32)
anonymous [neregistrovani]

Usteda ili gubitak ?

To je veliko pitanje. Ovo jasno govori u kakvom nam neskladu radi drzavna administracija. Sramota !