Читај ми!

Napredak NIS-a je Vladin interes

Vladin dokument o strategiji razvoja NIS-a do 2015. godine biće unapređen, najavljuje ministarka energetike Zorana Mihajlović. Interes Vlade je da NIS radi, da bude profitabilan i da napreduje, poručuje Mihajlovićeva. Demantuje navode da sabotira Južni tok i energetski sporazum Srbije i Rusije.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će biti izmenjen dokument Vlade Srbije kojim se predlaže strategija razvoja Naftne industrije Srbije do 2015. godine.

"Unapredićemo dokument. I ranije sam govorila da svaki dokument koji radi Ministarstvo energetike može da se unapredi", rekla je ministarka novinarima u Institutu "Mihajlo Pupin", gde je pustila u rad fotonaponsku elektranu.

Mihajlovićeva je negirala da taj zaključak Vlade Srbije od 9. avgusta ugrožava razvoj NIS-a i primenu poslovnog plana te naftne komanije, čiji su najveći pojedinačni akcionari ruski "Gasromnjeft" i Vlada Srbije.

Većinski vlasnik NIS-a je ruska kompanija "Gaspromnjeft" sa 56,2 odsto akcija, 29,9 procenata ima Vlada Srbije, a preostalih 13,9 odsto je u vlasništvu malih akcionara.

Ministarka je rekla da se juče sastala sa generalnim direktorom NIS-a Kirilom Kravčenkom, ističući da njih dvoje imaju redovne sastanke gotovo jednom sedmično.

Mihajlovićeva je ocenila da se oko tog dokumenta "možda namerno pravi veća priča i stvara konflikt koji ne postoji".

Kako je istakla, interes Vlade Srbije je da NIS radi, da bude profitabilan i da bude, kako je rekla, bolja kompanija nego što sada jeste.

"Srbija ima 29 odsto kapitala i želi da sa budnom pažnjom vodi računa o svom vlasništvu", rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović demantovala je sve češće priče u javnosti da sabotira Južni tok i energetski sporazum Srbije i Rusije.

"Zaista mislim da je to pokušaj da se napravi neka nepostojeća napetost, da se destabilizuju odnosi bez i jednog jedinog argumenta. Čak bih rekla da sada u centar priče pokušava da se stavi nešto ne postoji i da se pažnja skrene s važnih stvari kao što su ekonomske mere Vlade, reforma 'Srbijagasa' i drugi problemi", navela je Mihajlovićeva.

"Za mene su činjenice najvažnije. Ovo ministarstvo i ova vlada za godinu i po su uradili za Južni tok više nego ijedna prethodna vlada", istakla je ministarka.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара