Читај ми!

Vučić: "Er Srbija" će biti najjača u regionu

Cilj je da "Er Srbija" bude najjača, najbolja i najznačajnija avio-kompanija u regionu, izjavio je vicepremijer Aleksandar Vučić na zvaničnom predstavljanju prvog aviona nacionalne avio-kompanije. Uspeli smo da promenimo ponašanje i način razmišljanja o tome kako se ulaže državni novac, istakao Vučić.

19.39 - Prvi avion "Er Srbije" zvaće se Novak Đoković, saznaje RTS. 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na zvaničnom predstavljanju javnosti prvog aviona nacionalne avio-kompanije, da je cilj da "Er Srbija" bude najjača, najbolja i najznačajnija avio-kompanija u regionu.

Vučić je, na promociji "erbasa A319" u bojama "Er Srbije", primetio da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, imajući u vidu da smo, kako je rekao, "uspeli da promenimo odnos ponašanja i način razmišljanja o tome kako se ulaže državni novac".

Poručio je da novac više neće služiti za "bacanje u bunar", već za investicije i ulaganja u kompanije, koje će se boriti za poziciju najboljih na tržištu i da budu profitabilne.

Istakao je da će "Er Srbija" biti ponos svakog građanina zemlje i da će se prvi put pokazati da i u državnoj svojini može da se napravi preduzeće sa uspešnim i modernim menadžmentom.

Uveren je da će građani Srbije i svi koji budu koristili usluge "Er Srbije" za nju imati samo reči hvale.

Vučić je napomenuo da ovo pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i da ume da učestvuje u tome i da razvija poslove kao što je stvaranje avio-kompanija.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će biti problema za letove ka zemljama EU, Vučić je rekao da će se broj letova i povećati.

"Ne samo da će biti dozvoljeno, nego će biti i ostvareno dvostruko više letova nego dosad", najavio je Vučić.

Dodao je da ima i novih destinacija na koje će "Er Srbija" leteti, a da se razgovaralo i o letovima za SAD.

Vučić je naveo da je prvobitno planirano da ti letovi budu ostvareni u periodu od tri godine, ali da će se to desiti i ranije i da će se leteti na dve lokacije u Severnoj Americi.

Prvi potpredsednik Vlade rekao je da se pominju Toronto i Čikago, da su neki više za Njujork, ali da će se u svakom slučaju taj posao završiti do kraja naredne godine.

Na pitanje novinara u vezi sa dugovima JAT-a, Vučić je rekao da će ih država preuzeti, a na pitanja da li slede nova ulaganja, rekao je da će se ulagati u naredne dve godine.

"Ulažemo novac u naredne dve godine, a posle ne", rekao je Vučić, koji je dodao da je važno da kompanija posluje pozitivno i da donosi profit.

Vučić je istakao da očekuje da će "Er Srbija" za godinu dana postati profitabilna kompanija koja će državi plaćati poreze i doprinose i zaključio da je to nova politika da se stvaraju uspešna preduzeća na korist građana.

Vicepremijer je zamolio rukovodstvo Srbije da se u avionu služi srpska hrana, dobro srpsko vino i dodao da Srbija ima svoje odlične proizvode, na koje niko ko bude koristio usluge "Er Srbija" neće imati primedbe.

Veliki uspeh za kratko vreme

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić ocenio je da je mnogo postignuto za "samo tri meseca".

"Predstavili smo novo ime 'Er Srbija' i novi logo koji je delo Tamare Maksimović, devojke iz Srbije, sa crvenom, plavom i belom bojom naše zastave i stilizovanim državnim grbom", navodi Kondić.

Takođe, podseća, osnovana je i nova flota što je "ogroman uspeh u ovako kratkom roku".

Vučić i Kondić su priredili večeras prijem povodom predstavljanja prvog aviona "erbas 319". U VIP hangaru na aerodoromu "Nikola Tesla" prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministri, predstavnici diplomatskog kora i inostranog biznisa u Srbiji.

Prvi avion "Er Srbije", koji je zvanično pustio u službu Aleksandar Vučić, nosiće ime tenisera Novaka Đokovića, navodi se u saopštenju kompanije.

"Novak Đoković je dobro poznat i omiljen u Srbiji i savršeno se uklapa u našu novu viziju i posvećenost cilju da postanemo vodeći avioprevoznik u regionu", rekao je Kondić.

Program "Živih legendi Srbije" biće predstavljan javnosti postepeno, u toku narednih nekoliko meseci, i uključiće imena do 14 Srba, naših savremenika, čija lokalna i međunarodna dostignuća mogu da služe kao inspiracija i koja mogu da se poistovete sa novim brendom "Er Srbije", navodi nacionalna aviokompanija.

Erbas A319, koji je danas predstavljen i koji nosi ime Novaka Đokovića, predstavlja prvi korak u dvofaznom razvoju nove flote avioprevoznika, u toku kojeg će u naredna dva meseca biti uvedeno šest novih aviona, kojima će se u 2014. godini priključiti još četiri.

Prvi let "Er Srbije" sa njenim novim bojama iz Beograda za Abu Dabi zakazan je za sutra, a avio-prevoznik je početkom oktobra održao odabir kandidata za novo kabinsko osoblje, koji je privukao više od 600 ljudi.

Od 26. oktobra "Er Srbija" će uspostaviti nove letove sa svog matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu ka Abu Dabiju, a letovi ka Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu biće realizovani do kraja 2013. godine.

Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove avio-kompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.

"Er Srbija" takođe planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво