Читај ми!

Cilj Vlade što više fabrika

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio da je cilj Vlade Srbije da napravi što više fabrika i podigne prerađivačku industriju. Vučić nagalasio i da će se raznim podsticajima to u narednom periodu i uspeti.

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj Vlade Srbije da napravi što više fabrika i podigne prerađivačku industriju i naglasio da će se raznim podsticajima to u narednom periodu i uspeti.

On je na manifestaciji "Festival zimnice" u Koceljevi rekao da je ta manifestacija izvanredna i poručio da će uvek biti snage i mogućnosti da Srbija tako nešto pomaže.

"Za nas je važno da proizvodimo ne samo sirovinu, prodajemo pšenicu, kukuruz, krastavac, paradajz... već da pravimo poluprerađevine i prerađevine, da možemo skuplje da prodamo ono što smo sami napravili", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja vezna za subvencije poljoprivredi, on je rekao da je do sada uloženo mnogo i da to, na žlost, nije uvek dovoljno.

"Svi ćemo morati da menjamo svoj odnos i da se ponašamo više tržišno nego što smo se ponašali do sada, a nadam se da će bogatija Srbija imati više mogućnosti da subvencioniše poljoprivrednu proizvodnju", istako je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić je, nakon obilaska štandova na "Festivalu zimnice", rekao da možda prvi put govori sa malo optimizma jer je siguran da kad se stvari postave na svoje mesto i kada vidimo kakvi su nam problemi radom, marljivošću i energijom možemo da ih rešavamo i da napredujemo.

On je rekao da je na državi da pokuša da pronađe najbolje tržište za preduzetnike, a da oni posle rade još vrednije i na svojim proizvodima zarađuju.

Festival podstiče preduzetnički duh

Vučić je naveo da mnogi proizvodi koje je danas video na festivalu izgledaju bolje nego u mnogim zemljama na Zapadu.

"I krastavčići sa ljutim paprikom, i slatko sa šljivama i pekmez od šljiva u malo kojoj zemlji mogu da spreme kao što to rade srpski domaćini", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je uveren da će Koceljeva postati mesto okupljanja svih onih koji imaju nešto da ponude i da veruje da će već sledeće godine biti veći broj izlagača na festivalu.

On je dodao daje festival zimnice manifestacija koja podstiče preduzetnički duh i na kojoj je Srbija pokazala šta ima, šta može da ima i šta hoće da ponudi.

"Zahvaljujem vam na strpljenju i podršci i posebno na tome što znate kroz kakvo vreme prolazimo, ali uvereni da zajedno možemo da ostvarimo budućnost za svoju decu", rekao je Vučić.

"Festival zimnice" održava se peti put u Koceljevi. Okupljeno je više od 140 izlagača iz većeg dela Srbije, a na štandovima su izloženi med, mesne prerađevine, ajvar, rakije i zimnica.

Na festivalu se okupilo mnogo ljudi, a na bini u centru Koceljeve održavaju se razne kulturne manifestacije u kojima su učesnici pre svega predškolska i školska deca sa maskenbalima, horovima, recitacijama i pozorištim predstavama.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво