Читај ми!

Novi avioni i piloti, ista cena karata?

Kupovina novih aviona, zapošljavanje pilota i njihova obuka, prve su stvari koje će se uraditi u "Er Srbija", najavio je član UO "Jat"-a Milan Vujanić. Biće otpuštanja viška radnika, ali se ono neće odnositi na letačko osbolje, rekao Vujanić u Dnevniku RTS-a i istakao da će cene karata ostati nepromenjene.

Dugogodišnji član Upravnog odbora "Jat"-a Milan Vujanić najavio je da će kupovina novih aviona, zapošljavanje pilota i njihova obuka biti prve stvari koje će se uraditi posle potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu aviokompanije "Jat ervejz" i "Etihad ervejza".

Biće kupljeno 10 novih aviona i zaposleno oko 50 pilota, istakao je Vujanić gostujući u Dnevniku RTS-a.

"'Jat' ima resurs koji se najteže pravi - letačko osoblje. Imamo iskusne pilote koji imaju dozvole za sve aerodrome. Potrebna je njihova do-obuka za nove avione, pošto su naši stari 25, pa i 30 godina", rekao je Vujanić.

Vujanić je podsetio da će biti otpuštanja viška radnika, ali da se ono neće odnositi na letačko osbolje.

"'Jat' ima trenutno 12 aviona, od kojih dva ne lete, i ima oko 1.000 zaposlenih. Mnogo je 100 ljudi na jedan avion", naglasio je Vujanić.

On je istakao da je "Jat" bio kompanija koja je prepoznatiljiva u svetu i da će nova avio kompanija "Er Srbija" upravo novim avionima privući putnike i osvojiti tržišta.

"Ne očekujem epohalne promene cene karata, zato što predstoje velika ulaganja. Dakle, karte neće biti jeftinije, ali neće biti ni skuplje", rekao je Vujanić.

Dodao je da očekuje da će sve stvari u roku od "godinu dana doći na svoje mesto", odnosno da novo preduzeće "Er Srbija" neće biti gubitaš.

Sporazum o strateškom partnerstvu aviokompanije "Jat ervejz" i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće potpisan danas u Beogradu.

Sporazum će potpisati prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti generalnog direktora "Jat ervezja" Velibor Vukašinović i predsednik Etihada Džejms Hogan.

Aviokompanija Etihad postaće vlasnik 49 odsto kapitala u aviokompaniji koja će se zvati "Er Srbija".

Vlada Srbije imaće 51 odsto vlasništva u "Er Srbiji" i preuzeti dugovanja "Jat ervejza" i obavezu da isplati socijalni program za višak radnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи