Slovaci zainteresovani za "Jugoremediju" i "Minel"

Slovačke kompanije zainteresovane za privatizaciju "Minel transformatora" iz Beograda i za kupovinu zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" u stečaju, saopštilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarao je sa slovačkim ministrom privrede Tomašom Malatinskim koji je rekao da su slovačke kompanije zainteresovane za privatizaciju "Minel transformatora" iz Beograda i za kupovinu zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" u stečaju.

Kako se navodi, u saopštenju ministarstva, dva ministra su na satanku razgovarali o mogućnostima ulaganja slovačkih kompanija.

Kako se navodi, ministri privrede Srbije i Slovačke razmenili su iskustva u oblasti razvoja automobilske industrije.

Malatinski je preneo da je Slovačka za pet godina krize, zahvaljujući uspešnom modelu razvoja automobilske industrije, imala kumulativni rast od osam odsto, dok je prosek za Evropu u tom periodu iznosio minus jedan procenat.

Dinkić je istakao da je, upravo zahvaljujući automobilskoj industriji, izvoz Sbije u prvom tromesečju ove godine porastao, i da izvoz automobila i komponenti čini jednu petinu ukupnog izvoza Srbije.

Srbija i Slovačka imaju uravnoteženu trgovinsku razmenu koja je u 2012. godini imala vrednost od 394 miliona evra, uz suficit Srbije od 660.000 evra.

broj komentara 0 pošalji komentar