Gradilište od Beograda do Čačka

U toku su radovi na tri deonice budućeg auto-puta Beograd-Požega. Od Ljiga do Preljine biće izgrađeno pet tunela. Ministar Velimir Ilić kaže da radovi idu po planu i da bi, do kraja godine, potez od Beograda do Čačka trebalo da bude gradilište.

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je bi do kraja godine trebalo da se formira gradilište na čitavoj deonici autoputa od Beograda do Čačka da bi se izgradnja završila za 38 meseci. 

Ilić je novinarima prilikom posete gradilištu na autoputu u selu Dići, pored Ljiga, kazao da su radovi na deonici Ljig-Preljina, koje obavlje azerbejdžanska kompanije Azvirt, odvijaju prema prema planu.

"U selu Dići radi se nadvožnjak na koji će se prebaciti saobraćaj sa Ibarske magistrale. Urađena je trasa autoputa i jedna most. Nešto dalje prema Bojkovcima radi se još jedan most. Radovi su u toku na svim gradilištima i radi se punom parom", kazao je Ilić.

Ministar je podsetio da je s kineskom grupom "Šandog haj spid" ugovorena izgradnja deonice od Obrenovca do Uba.

"Želimo da veoma brzo ugovorimo gradnju deonice od Beograda do Obrenovca, mosta na Savi i surčinske petlje", kazao je Ilić.

Ministar je potvrdio da je bilo je zastoja i problema sa izgradnjom tog autoputa, takozvanog "koridora 11", a najviše sa eksprorijacijom zemljišta, ali je istakao da su sve prepreke otklonjene.

Prvi sekretar Ambasade Azerbejdžana u Beogradu Anar Adžamov kazao je da će kompanija Azvirt uložiti sve napore da bi se u roku završila izgradnja deonice Ljig-Preljina, dugačka oko 50 kilometara.

Vlada Azerbejdžana je za izgradnju te deonice obezbedila kredit od oko 300 miliona evra, po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri odsto godišnje, s rokom otplate od 15 godina i grejs-periodom od tri godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара