Читај ми!

Omogućena isplata subvencija u poljoprivredi

Na predlog resornog Ministarstva, Vlada donela Uredbu o raspodeli podsticajau u proljoprivredi, što omogućava isplate subvencija i premija.

Vlada Republike Srbije jena predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donela Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini u skladu sa Zakonom o podsticajima, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Sredstva će se raspoređivati za direktna plaćanja u odgovarajućim maksimalnim iznosima, za podsticajne mere ruralnog razvoja i za posebne podsticaje.

Usvajanje Uredbe omogućava početak isplate svih subvencija i premija u poljoprivredi i ruralnom razvoju tokom ove godine.

Uredbom se motivišu poljoprivredni proizvođači naše zemlje, stvaraju se uslovi za povećanje proizvodnje i konkurentnosti, i razvijaju se potencijali plasmana poljoprivrednih proizvoda na domaćem i na stranim tržištima.

Podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini pažljivo su koncipirani i na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje kroz stimulisanje konkurentnosti i proizvodnje.

Ovako koncipirani podsticaji deo su agrarne politike Republike Srbije koju karakterišu predvidivost, stabilnost i konzistentnost, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво