Читај ми!

Cena ruskog gasa za Srbiju previsoka

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da je cena ruskog gasa za srpsko tržište previsoka imajući u vidu ekonomsku situaciju u Srbiji i izuzetno dobre i prijateljske odnose dve zemlje.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je cena ruskog gasa za srpsko tržište previsoka.

Mihajlovićeva je na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom rekla da je cena gasa za srpsko tržište previsoka, imajući u vidu ekonomsku situaciju u Srbiji i izuzetno dobre i prijateljske odnose dve zemlje, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Ministarka je ukazala i da će najkasnije do kraja januara biti usvojen predlog zakona o Južnom toku i upućen Skupštini Srbije na usvajanje, kako bi se što pre stvorili preduslovi za ubrzanu izgradnju tog gasovoda u Srbiji.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin istakao je da postoji prostor da ulaganja ruskih kompanija u srpski energetski sektor budu veća, jer je Srbija vrlo privlačna za investiranje.

Na sastanku u Ministarstvu kojem je prisustvovao i trgovinski predstvnik Rusije u Beogradu Andrej Hripunov bilo je reči i o poslovanju ruskih kompanija u Srbiji, kao i o visini rudne rente u Srbiji.

Hripunov je istakao da je kompanija "Lukoil" koja već dugo posluje u Srbiji, zainteresovana za otvaranje benzinskih pumpi i nastavak saradnje, i zatražio pomoć da se postojeći ugovor koji ističe krajem godine obnovi.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво