Читај ми!

Kinezi grade još dva auto-puta

Potpisan predugovor za izgradnju auto-puteva od Pojata do Preljine i od Novog Sada do Rume, u dužini od oko 140 kilometara sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove. Vrednost radova 642 miliona evra.

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović potpisala je sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove predugovor za izgradnju dva auto-puta u Srbiji: od Pojata do Preljine na Moravskom koridoru i za auto-put Novi Sad–Ruma, u ukupnoj dužini oko 140 kilometara.

Vrednost radova je 642 miliona evra. Reč je o izgradnji auto-puta u punom profilu sa šest traka od Pojata do Preljine, u dužini 109,6 kilometara gde bi radovi mogli da počnu već na proleće i izgradnji auto-puta sa četiri trake od Novog Sada do Rume u dužini od 27 kilometara, uključujući i izgradnju tunela kroz Frušku goru.

Kalanovićeva je rekla da za auto-put Novi Sad–Ruma još nisu završeni projekti, što će biti učinjeno u 2013. godini.

Ministarka je rekla da će radove finansirati Eksim banka Kine pod veoma povoljnim uslovima – rok otplate je 20 godina, grejs period pet godina, a maksimalna kamata iznosiće dva i po odsto.

Rok za izgradnju Moravskog koridora je četiri godine, a za auto-put Novi Sad–Ruma 30 meseci.

Predviđeno je da domaće firme učestvuju u realizaciji projekta sa 45 odsto, a prosečna izgradnja po kilometru koštaće 4,72 miliona evra. Kineska korporacija već gradi most u Beogradu između Zemuna i Borče.

Ministarstvo građevine i urbanizma potpisalo je juče predugovor za izgradnju dela Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga sa predstavnicima kompanije "Šandong haj-spid grup" iz Kine. Vrednost te investicije je 333 miliona dolara.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво