Читај ми!

I juan uskoro na srpskoj kursnoj listi

Privredna komora Srbije zvanično će predložiti da se trgovinske transakcije i investicije između Kine i Srbije obračunavaju u juanima i dinarima, rekla za Kineski međunarodni radio Milanka Stojaković iz Privredne komore Srbije.

Kineski juan uskoro bi mogao da se nađe među valutama na zvaničnoj kursnoj listi Narodne banke Srbije.

Privredna komora Srbije zvanično će predložiti da se trgovinske transakcije i investicije između NR Kine i Republike Srbije obračunavaju u juanima i dinarima, izjavila je za Kineski međunarodni radio Milanka Stojaković iz Privredne komore Srbije, zadužena za praćenje privredne saradnje sa Kinom.

Početkom oktobra ove godine, odlukom Izvršnog odbora Narodne banke Srbije, ruska rublja uvrštena je među ostale valute na zvaničnoj kursnoj listi u Srbiji, kojima se obavljaju transakcije.

Do sada, zvanično nije bilo reči o tome da bi i kineski juan mogao da dobije isti status.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво