Читај ми!

Kirbi pozvao "Majkrosoft" da ulaže u Srbiju

"Majkrosoft" bi trebalo da poveća ulaganja u Srbiju, kako bi doprineo otvaranju novih radnih mesta, rekao ambasador SAD Majkl Kirbi na otvaranju konferencije o informacionim tehnologijama u organizaciji te američke komapanije.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi pozvao je kompaniju "Majkrosoft" da poveća ulaganja u Srbiju, kako bi doprinela poboljšanju ekonomske situacije u zemlji i otvaranju novih radnih mesta.

Kirbi je, na otvaranju najveće konferencija informacionih tehnologija u regionu jugoistočne Evrope - "Sinergija 12", u organizaciji "Majkrosofta", u Centru "Sava", pozvao srpske vlasti i tu kompaniju da sarađuju na unapređenju informacionih tehnologija (IT) i na zaštiti intelektualne svojine u Srbiji.

Ambasador je pozdravio prošlonedeljno potpisivanje sporazuma između američke i srpske vlade u oblasti IT tehnologija i telekomunikacija i ocenio da će na taj način "Majkrosoft" moći, između ostalog, da više ulaže u modernizaciju o oblasti obrazovanja u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija može da "Majkrosoftovim" investitorima ponudi odličnu podršku, pružajući im visokostručne kadrove.

Direktor marketinga "Majkrosofta" za region centralne i jugoistočne Evrope Andreas Hartl rekao je da se Srbija, sa prosečnim ulaganjima od 60 dolara po stanovniku, u IT sektoru nalazi na vrlo niskom mestu u odnosu na ostale zemlje u svetu, navodeći da je u modernijim zemljama Evrope ta cifra oko 800 dolara.

Hartl je ocenio da je to s jedne strane negativno, ali je i pozitivno, jer, kako je rekao to otvara brojne mogućnosti za unapređenje poslovanja u Srbiji, gde se nalazi jedan od 40 "Majkrosoftovih" razvojnih centara, u kojem tim zaposlenih srpskih stručnjaka svakodnevno doprinosi razvoju novih proizvoda kompanije.

Oni, kako je precizirao, pored ostalog, rade na unapređenju "Majkrosoftovog" veb pretraživača Bing, ali i na potpuno novoj tehnologiji koja se ogleda u prevođenju stranih jezika na osnovu vizuelnog kontakta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи