Читај ми!

"Pejpal" u Srbiji sledeće godine

Ovo je poslednja godina bez "Pejpala" u Srbiji, rekao je državni sekretar u Upravi za digitalnu agendu Stefan Lazarević, dodajući da su to najnovije informacije iz ove kompanije.

Državni sekretar u Upravi za digitalnu agendu Stefan Lazarević rekao je da je ovo poslednja godina bez "Pejpala" u Srbiji, posrednika u plaćanju preko interneta, navodeći da su to najnovije informacije iz te kompanije.

Lazarević je naveo, na konferenciji Investicioni razvoj IKT sektora Srbije, da, prema oceni "Pejpala" ne postoje prepreke za dolazak te kompanije u našu zemlji i da smo deo njenog biznis plana.

Prema njegovim rečima, mi smo u grupi sa Makedonijom, Crnom Gorom i još nekim zemljama i kada one budu ispunile sve uslove, "Pejpal" će doći u Srbiju.

Dodao je da do tada treba raditi na eliminaciji problema koju su prepreka za obavljanje elektronske trgovine.

Prema rečima Lazarevića, jedna od najvećih prepreka jeste nemogućnost funkcionisanja e-faktura, jer, iako može da se izda elektronski račun, on se mora voditi u knjigama u papirnom obliku.

Lazarević je rekao da je, takođe, potrebna izmena Zakona o računovodstvu i Zakona o deviznom poslovanju, kao i usvajanje zakona o platnim uslugama koji će omogućiti "em-pejment", odnosno plaćanje mobilnim telefonom.

"Kada se te teškoće uklone i napravi platni sistem prilagođen razvoju e-poslovanja, na privredi će biti da ponudi usluge korisnicima, a to će, opet, podstaći razvoj brzog interneta", zaključio je Lazarević.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво