Читај ми!

Strateški partneri za projekte EPS-a

Za projekte koje razvija Elektroprivreda Srbije postoji više potencijalnih strateških partnera, saopštio EPS.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera.

"Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije", naveo je EPS povodom različitih tumačenja potpisanog memoranduma između EPS-a i nemačke energetske kompanije RWE.

Dodaje se i da će "uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala omogućiti EPS-u efikasniju realizaciju projekata".

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3".

O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара