Читај ми!

Otpis kamate, ne i duga za struju

Kamate otpisujemo, osnovni dug za struju mora da se plati, rekla resorna mininistarka Zorana Mihajlović i najavila da će odluka o tome biti doneta najviše za mesec i po dana.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović rekla je u Nišu da će kamate na dugove za struju biti otpisane, a da će zajednička radna grupa sa Ministarstvom finansija predložiti način kako da se plati osnovni dug.

"Ne mogu da vam kažem tačan rok kada će odluke biti donete, ali ja to očekujem najviše za mesec i po dana, jer u pitanju je samo tehnički dogovor", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ističući da dugovi moraju da se plate, ona je podsetila da građani i privreda duguju EPS-u po 500 miliona evra, tako da je ukupan dug za struju milijardu evra.

Zorana Mihajlović je rekla da od EPS-a očekuje za oko 10 dana pripremi parametre u pogledu uvođenja dvočasovne dnevne jeftine tarife.

Ona je dodala da je počeo rad na izradi socijalnih karata, ali da je to obiman posao i da neće biti završen pre prvog kvartala iduće godine.

Zorana Mihajlović je zatražila kontrolu poslovanja javnih preduzeća sa ciljem da ona postanu efikasnija i profitabilnija.

"Nisu u pitanju nikakvi personalni problemi, nego je osnovna stvar da imamo jasne kriterijume kako da preduzeća koja su u svojini države posluju efikasnije i i stabilnije. Moje mišljenje je da mogu bolje", rekla je Mihajlović novinarima.

Ministarka je objasnila da će kontrole biti u svim preduzećima u nadležnosti Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

"Osnovni interes ove Vlade je da u teškoj ekonomskoj situaciji ima profitabilna i pre svega efikasna preduzeća", napomenula je Mihajlović.

Ministarka Mihajlović se u Nišu susrela sa učenicima koji su učestvovali na likovnom konkursu na temu "Kako štitimo ozonski omotač" u organizaciji nevladine organizacije "Zeleni ključ".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво