Prokopijević: Šoškić nije ključna ličnost afere

Borba protiv korupcije u Srbiji se vodi protiv "sitne ribe" i zato su iz Agrobanke nestale stotine miliona evra, rekao ekonomista Miroslav Prokopijević i istakao da Šoškić nije ključna osoba u aferi "Agrobanka".

Ekonomista Miroslav Prokopijević izjavio je da se u Srbiji borba protiv korupcije vodi protiv "sitne ribe" i "to je razlog" zbog kojeg je iz Agrobanke moglo da nestane 300 miliona evra.

Prokopijević je i dodao da se borba ne vodi protiv ključnih igrača, koji su zaštićeni, bez obzira da li su biznismeni ili političari.

Upitan zašto je policija ćutala o slučaju "Agrobanka" sve do promene vlasti, dok su istovremeno čelnici vlasti i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić neprekidno isticali borbu protiv korupcije kao prioritet, Prokopijević je odgovorio da je za svaku državu velika neprijatnost kada nestane 300 miliona evra.

"Neko mora biti odgovoran, jer male ribe nisu mogle da dobijaju kredite od više desetina miliona evra, to su morali da budu krediti koji imaju političko sponzorstvo", rekao je Prokopijević.

On je ocenio da bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić nije ključna osoba u aferi "Agrobanka", ali je dodao da deo odgovornosti snosi Narodna banka Srbije i onaj ko je u bio zadužen za kontrolu rada komercijalnih banaka.

Prema njegovim rečima, u medijima se vodi hajka protiv Šoškića jer bivši guverner nema političku zaštitu i nije član stranke, dok je mnogo teže napasti neke bivše ministre koji su članovi Demokratske stranke.

Prokopijević je naveo da će se i o poslovima onih koji su sada na vlasti saznati kada više ne budu na vlasti.

"Tada se najviše dozna, a do tada se krije", rekao je Prokopijević i istakao i da je državno vlasništvo nad bankama pogrešan koncept, jer se pokazalo da sve privatne banke rade sa dobitkom, a sve državne banke su u gubicima - Agrobanka, Metals banka, Privredna banka Beograd.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво