Читај ми!

Predstavljena maketa aerodroma Čenej

Predstavnici Vlade AP Vojvodine i Fakulteta tehničkih nauka predstavili su maketu aerodroma Čenej kod Novog Sada. Prema najavama, aerodrom bi trebao da bude igrađen do kraja 2015. godine.

U Holu zgrade Vlade AP Vojvodine, predstavljena je maketa aerodroma Čenej u Novom Sadu.

Kako je istaknuto ovaj aerodrom, čije idejno rešenje je izradio Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, bio bi završen krajem 2015. godine.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić je podsetio da je za rešavanje formalnih svojinsko-pravnih problema u vezi sa projektom Aerodroma Čenej bio potreban period od dve godine.

Pokrajinska vlada je danas donela Predlog odluke o izradi Prostornog plana Aerodroma Čenej.

"Pre dva meseca sa našim prijateljima sa Fakulteta tehničkih nauka dogovorili smo se da će Fakultet donirati ovo sjajno idejno rešenje sa maketom budućeg Aerodroma. Reč je o projektu, koji je nama izvanredno važan zbog toga što će poslovni letovi od 2015. godine, kada očekujemo da će Aerodrom biti završen, biti vezani za Vojvodinu", rekao je Bojan Pajtić na predstavljanju makete aerodroma.

Prema rečima Pajtića aerodrom će biti „upodobljen za lou kost letove, obzirom da je danas cela severna Vojvodina orjentisana prema aerodromu u Budimpešti, a zapadna Bačka prema aerodromu u Osijeku, te nema razloga da naši građani ostavljaju svoja sredstva u Mađarskoj i u Hrvatskoj ako može da postoji jedan ovakav infrastrukturni projekat".

Pokrajinske vlasti procenjuju da će aerodrom biti u funkciji od 2015. godine i da će prilikom njegove izgradnje biti korišćena kocepcija privatno-javnog partnerstva, kako bi omogući dodatni načini finansiranja.

Aerodrom će izgledati slično aerodromu u Tivtu u Crnoj Gori.

Maketu aerodroma su predstavili predstavnici Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Aerodrom je projektovan kao aerodrom tipa „C" sa odlaznim o dolaznim terminalom i poslovnim objektom sa kontrolnim tornjem i zauzimaće površinu od oko 7 hektara bez pisti i internih saobraćajnica.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво