Besplatne akcije "Telekoma"

Od prodaje "Telekoma", građani će dobiti besplatne akcije u vrednosti od oko 70 evra. Stručnjaci savetuju da se ne žuri sa prodajom akcija.

Ukoliko se ovih dana na Beogradskoj berzi pojavi prospekt za podelu besplatnih akcija "Telekoma", radnicima i bivšim zaposlenima te firme i svakom građaninu koji je punoletstvo stekao do 31. decembra 2007. godine sledi 31 akcija po nominalnoj ceni od 2,27 evra po akciji.

Zaposleni i bivši zaposleni dobiće 6,94 odsto besplatnih akcija, a građani 15 odsto od ukupno jedne milijarde akcija.

Iako će tržište određivati cenu, već prvih dana građani će pohitati na šaltere Pošte da prodaju svoj paket od 70-setak evra. Stručnjaci ipak savetuju da se ne žuri sa prodajom.

"Imajući u vidu da je 'Telekom' jedna od najkvalitetnijih srpskih kompanija, da ima trend rasta prihoda u zadnje tri godine, trend rasta dobiti takođe u poslednje tri godine, i ukoliko se taj trend nastavi u budućem periodu, te akcije će biti sasvim pristojne i treba ih čuvati", kaže broker Branislav Jorgić.

Prema njegovim rečima, treba dodati i mogućnost isplate dividende, s obzirom na te pozitivne rezultate poslovanja, pod uslovom da država kao većinski akcionar takvu odluku donese.

Da bi se akcije našle u prometu, neophodno je da budu prenete na vlasničke račune u Centralnom registru hartija od vrednosti, a građani će, kao i do sada, moći da ih prodaju davanjem naloga brokeru. Za to je potrebna lična karta i otvoren tekući račun.

Na osnovu Zakona o besplatnoj podeli akcija privatizovanih preduzeća, građani su dobili po pet akcija NIS-a, jednu akciju aerodroma "Nikola Tesla" i 1.700 dinara.

broj komentara 13 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. maj 2012, 21:25)
anonymous [neregistrovani]

Akcije Telekoma

Mislim da od tih akcija nece biti nista. Samo prazne price. Jos od septembra prosle godine kruze price da ce biti do kraja godine, sada je vec maj mesec 2012 godine i opet nista. Sada prodaju pricu da ce t biti u septembru, kada dodje septembar onda ce biti oktobar itd. Samo ne znam ko moze da veruje u bilo sta u ovoj drzavi.

(subota, 19. maj 2012, 09:05)
Biljana [neregistrovani]

Akcije

Kad ce biti na berzi..?

(četvrtak, 03. maj 2012, 18:02)
anonymous [neregistrovani]

akcije

podela akcija pocinje 4 maja

(četvrtak, 03. maj 2012, 18:01)
anonymous [neregistrovani]

besplatne akcije

telekom se ne prodaje,samo se dele akcije pa ko hoce moze da ih proda ako zeli. podela akcija pocinje 4 maja. do sada je podeljeno 5 akcija od nisa 1 od aerodroma nikola tesla i 7 od akcionarskog fonda.

(četvrtak, 03. maj 2012, 13:47)
anonymous [neregistrovani]

besplatne akcije telekoma

kada ce moci da pocnu da se upisuju te akcije

(sreda, 02. maj 2012, 14:25)
jelena dabic [neregistrovani]

akcije

kada ce poceti isplata tih vasih akcija od telekoma

(sreda, 02. maj 2012, 09:03)
anonymous [neregistrovani]

Cekajuci akcije

Ja se samo pitam kako ljudi cute i cekaju dok nas oni smrvise sa tim pricama da ce biti za dve nedelje,za mesec dana,pa za ovo igranje sa nasim zivcima treba da plate oni koji su krivi!Telekom spreman za podelu,gradjani cekaju i ko to treba da kaze evo sad podelite????Dusu su nam uzeli,bar nama koji cemo odmah prodati tu bedaru jer dugujemo kirije,rate za knjige,za struju i ne mozemo da cekamo da se NEKAD obogatimo od tih akcija!!!

(ponedeljak, 30. apr 2012, 15:05)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor !

Opet moras "po salterima" da das nalog za prodaju, a zatim ti, u roku do 10 dana,
pare idu na racun !

(ponedeljak, 30. apr 2012, 08:39)
anonymous [neregistrovani]

Jel pare?

A hoce li nama da 'legnu' te pare na racun ili opet moramo po salterima? Nista ne rayumem

(nedelja, 29. apr 2012, 13:37)
anonymous [neregistrovani]

Odgovor !

Ocito nisi shvatio !
Ko to prodaje "Telekom"?
To je samo vlasnicka transformacija iz "Janog preduzeca" u "Akcionarsko dustvo"
u kome vlasnicki udeo ima svaki punoletni gradjanin i radnici koji rade ili su radili
u "Telekomu" !