Читај ми!

Uskršnja putovanja

Najpopularniji uskršnji aranžman ove godine je za Rim. Cene putovanja na nivou prošlogodišnjih, a neke čak i niže, kažu u agencijama. Veliku posećenost beleže i domaća turistička mesta.

Mnogi građani Srbije su uskršnje praznike iskoristili da nekuda otputuju. Samo u Rim, u četvrtak i petak odletelo je devet čarter aviona punih turista. Veliku posećenost beleže i domaća turistička mesta.

Pored Rima, Venecija, Beč, Prag, Barselona i Lisabon bili su najtraženiji za uskršnje praznike. Autobuski aranžman za Beč sa dva noćenja košta oko 90 evra, za Veneciju nešto više od 100.

Najpopularniji uskršnji aranžman ove godine je za Rim. Avionski prevoz do večnog grada sa tri noćenja košta 270 evra. Za Barselonu i Lisabon nešto manje od 400. U agencijama kažu da su cene putovanja na nivou prošlogodišnjih.

Mirko Bauk iz "Odeon vorld travela" kaže da su cene i nešto niže, s obzirom na to da je sve više lou kost kompanija i jeftinijih letova do evropskih gradova.

Prema njegovim rečima, cene tih aranžmana su niže nego prošle godine. 

"Spa centri i domaći i u Sloveniji, koji su već dosta poznati i popularni kod naših gostiju, bili su zastupljeni, a imali smo i grupe za Istanbul i Madrid", kaže Saša Zarić iz "Pontea".

Boravak na Srebrnom jezeru, izražen u evrima, jeftiniji je ove nego prošle godine, tvrde tamošnji ugostitelji i vlasnici privatnog smeštaja.

"To znači da mi nismo pratili rast evra i rast cena na malo, tako da gosti mogu biti zadovoljni cenama usluga na jezeru", kaže Goran Dimčić, ugostitelj.

Na Zlatiboru se trenutno nalazi više od 15.000 turista, a za goste se svakoga dana organizuju izleti do Stopića pećine, Sirogojna, vodopada u Gostilju.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović kaže da je pripremljeno niz interesantnih manifestacija kao što je takmičenje u kucanju jajima, škola farbanja jaja u Sirogojnu, kao i dečije predstave.

Dnevni najam apartmana ovog proleća na Zlatiboru košta oko 1.500 dinara, a polupansion u hotelu sa tri zvezdice 2.000 dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво