Читај ми!

Spisak najvećih poreskih dužnika

Objavljen spisak 1.500 najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Poreska uprava objavila imena po 500 preduzeća, preduzetnika i fizičkih lica.

Poreska uprava Srbije (PU) objavila je spisak 1.500 najvećih dužnika u Srbiji. Na spisku objavljenom na sajtu te državne institucije, nalazi se 500 najvećih dužnika - pravnih lica, 500 fizičkih lica i 500 preduzetnika koji duguju za neuplaćene poreze.

Aprilski spiskovi duži su od januarskih, na kojima je bilo po 100 dužnika. Mnogi od njih nisu na novim spiskovima, jer su, u međuvremenu, vratili dug ili ugovorili reprogram.

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević kaže da je transparentnost objavljivanja spiskova dala rezultat, jer je nešto više od trećine dužnika izmirilo obaveze.

U novoj grupi firmi kojr dugiju za neuplaćene poreze našli su se i "Trudbenik gradnja" u stečaju, Institut za rudartsvo i metalurgiju Bor, fabrika hartije "Božo Tomić", "Gorki list" u stečaju, IKL u stečaju, društveno preduzeće "Koštana" koje navedeno kao brisano preduzeće, "Rad intenacional", "Zavarivač" u restrukturiranju.

Na spisku su i "Zastava automobili" u restruktuiranju i "Simpo" Vranje, sa naznakom - zaključak vlade.

Uglavnom je reč o firmma u procesu restrukturiranja, firmama u stečaju i brisanim preduzećima.

U Poreskoj upravi su ranije isticali da je prethodni spisak, koji je objavljen u januaru, doprineo većoj naplati poreza, a očekivanja su da se disciplina u izmirenju poreskih obaveza popravi, objavljivanjem ovih spiskova, na šta je PU obavezna po zakonu o poreskom postupku i adminsitraciji.

Poreska uprava bi na kraju svakog kvartala u godini terbalo da objavi spiskove najvećih dužnika u Srbiji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво