Читај ми!

Nove investicije u Leskovcu

Srbija će nastaviti borbu za radna mesta, investicije i bolji standard građana, jer ta borba nema alternativu, rekao predsednik Boris Tadić na otvaranju fabrike čarapa "Falke" u Leskovcu. Ambasador Volfram Mas kaže da je otvaranje fabrike pokazatelj političke stabilnosti Srbije.

U Leskovcu je danas otvorena nova nemačka fabrika čarapa "Falke", a predsednik Boris Tadić je tim povodom poručio da je izuzetno ponosan što je ta kompanija izabrala upravo Leskovac za investiranje.

Predsednik Srbije naglasio je da su nemačko-srpski odnosi od fundamentalnog značaja ne samo za evropsku budućnost Srbije, već i za bolji život građana.

"Čast mi je da učestvujem u otvaranju jednog ovakvog postrojenja u kojem će radno mesto naći šest stotina ljudi. Ponosan sam što je 'Falke' za svoju fabriku izabrao upravo Leskovac i ljude koji su dobri i vredni", rekao je Tadić na svečanom otvaranju.

Otvaranju su prisustvovali i direktor Paul Falke, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas.

"Konkurencija je nemilosrdna, ne bore se samo kompanije, već i zemlje za radna mesta i investicije. Radno mesto je kao gol u fudbalu, kao koš u košarci – to je ono oko čega se danas vodi borba na globalnom planu", ukazao je Tadić.

Istakavši da je ta borba veoma teška, on je radnicima poručio da svojim znanjima, veštinama, disciplinom, zapravo čuvaju svoja radna mesta, ali i "obezbeđuju radna mesta za druge ljude koji ih nemaju".

"Jer to kako vi radite ključna je informacija za nove investitore i donošenje odluke da ulože u Srbiji. Radnik, obučen u Nemačkoj, predstavlja dobit za Srbiju, jer uspostavlja novi kvalitet rada", rekao je predsednik i dodao da se time podiže i kredibilitet zemlje u svetu.

Borba za radna mesta nema alternativu

Tadić je poručio da će Srbija nastaviti borbu za radna mesta, investicije i bolji standard građana, jer ta borba nema alternativu, kao što će nastaviti put ka Evropskoj uniji, jer će se u njoj i u budućnosti, uprkos sadašnjoj krizi, živeti mnogo bolje nego u drugim zemljama.

"Nemačka je jedan od naših ključnih partnera. Povećali smo saradnju sa Nemačkom, doveli investitore, a Nemačka je i najveći donator. Očekujem da će mnoge velike nemačke kompanije uskoro postati i srpske kompanije", rekao je Tadić.

Nova fabrika čarapa u Leskovcu predstavlja investiciju od više od deset miliona evra. "Falke" će srednjoročno zaposliti do 600 radnika i tako postati jedan od najvećih poslodavaca u regionu.

Fabrika automobilskih komponenti "Jura"

Predsednik Tadić je danas u Leskovcu prisustvovao i svečanosti povodom otvaranja fabrike automobilskih komponenti "Jura".

Tadić je poručio da sa novim investicijama počinje i novi privredni i industrijski život Leskovca i otvaraju se nove mogućnosti. Boris Tadić je istakao da će Srbija nastaviti da se bori za dovođenje novih investitora.

"Nećemo se smiriti dok u Srbiju ne dovedemo još jednog proizvođača automobila, a u Niš još jednog proizođača elektronskih uređaja", najavio je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je ocenio da je dolazak južnokorejske firme šansa za male privrednike.

"Jedan automobil ima između pet i dvanaest hiljada delova. To je šansa za male proizvođače, da pronađu jedan jedini deo koji će proizvoditi u hiljadama serijama", rekao je predsednik Srbije.

Tadić je menadžmentu "Jure" rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa tom kompanijom, a predstavnicima automobilskih kompanija "Hjundai" i "Kia", koji su takođe prisustvovali otvaranju, da će se za njih još boriti.

"To su jednostavni planovi, ali ih je teško ostvariti. Mi smo spremni da 'zalegnemo' za njihovo ostvarenje svom snagom", poručio je Tadić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво