Читај ми!

Fabrika televizora u Železniku

Srpska kompanija "Veg" otvorila u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED televizora u koju je investirano više od šest miliona evra.

U beogradskom naselju Železnik počela je da radi fabrika LCD i LED televizora srpske kompanije "Veg", u koju je uloženo oko šest miliona evra i koja će zapošljavati oko 500 radnika, kada počne da radi punim kapacitetom.

Posle obilaska fabrike sa saradnicima, ministar ekonomije Nebojša Ćirić rekao je da je, za tu kompaniju, iz Fonda za razvoj izdvojeno oko 2,5 miliona evra i da je za sada zaposleno 35 ljudi, koji rade na montaži savremenih LCD televizora.

Planirano je da se u fabrici proizvode i risiveri za digitalnu televiziju, klima uređaji i usisivači, koji će velikom delom biti namenjeni izvozu u susedne zemlje, rekao je Ćirić i napomenuo da će u prvoj fazi rada, do kraja godine, biti zaposleno oko 150 ljudi.

Ministar je naglasio da je u ovom momentu izuzetno važno da se podstakne domaća industrija, pogotovo ona koja je izvozno orijentisana i da se zaposli novi broj ljudi.

Vlasnik i direktor "Veg" Jovica Đurić rekao je da se planira izvoz ne samo u susedne zemlje, nego i na tržište EU, jer su njihovi proizvodi napravljeni po savremenim standardima i konkurentni po cenama.

Kompanija "Veg" uspešno posluje 15 godina i pre šest godina lansirao je domaći brend "Veg", a tržište kućnih aparata i tehničkih uređaja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се