Zahtev uljarima da ponude prihvatljive cene

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin od uljara zatražio da ponude maksimalno prihvatljive cene sirovina poljoprivrednicima, kao i da cene gotovih proizvoda smanje do iznosa prihvatljivog potrošačima u Srbiji.

U razgovoru s predstavnicima udruženja poljoprivrednika i uljarske industrije, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin zatražio je od uljara da poljoprivrednicima ponude "maksimalno prihvatljive cene sirovina".

"To je u ovim uslovima teško, ali u vremenu ekonomske krize moramo svi zajedno da radimo i nema mesta prepucavanjima i svađama", rekao je Dragin u Novom Sadu.

Dragin od uljara traži i da cene gotovih proizvoda smanje do iznosa prihvatljivog potrošačima u Srbiji.

Ministar poljoprivrede je naglasilo da je odnos zemljoradnika i prerađivača "brak" i da je svima u interesu da obe strane učine da on funkcioniše skladno.

Istakavši da je Srbija jedna od retkih zemalja u okruženju koja je u avgustu izmirila 90 odsto subvencija prema poljoprivrednicima, Dragin se saglasio s primedbama svojih sagovornika da agrarni budžet u Srbiji mora biti znatno veći jer, kako je rekao, trenutno je najniži u poslednjih devet godina.

"Koliko imamo novca na raspolaganju, toliko će poljoprivrednici dobiti subvencija", rekao je ministar i dodao da bi agrarni budžet trebalo da bude veći jer je poljoprivreda najprofitabilnija privredna grana u Srbiji.

Ministar očekuje da će ovaj razgovor biti "prekretnica" u odnosima proizvođača i prerađivača poljoprivrednih proizvoda i da će oni u ovim teškim vremenima početi da sarađuju, ne samo u sopstvenom nego i u interesu građana Srbije, "koji imaju pravo da dobiju prehrambene proizvode po prihvatljivim cenama".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво