Novi tender za FAP

Objavljen novi tender za privatizaciju 86,49 odsto kapitala pribojskog FAP-a. Rok za dostavljanje ponuda je 16. mart ove godine, uz garanciju od 500.000 evra.

Agencija za privatizaciju raspisala je tender za prodaju 86,49 odsto kapitala preduzeća Fabrika automobila Priboj.

Rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za kupovinu kapitala preduzeća je 16. mart ove godine, a kao preduslov za podnošenje ponuda potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti licitacionu garanciju u iznosu od 500.000 evra.

Uslovi za učešće na tenderu su da se potencijalni kupci bave proizvodnjom ili prodajom kamiona, autobusa, trolejbusa ili sličnih vrsta motornih vozila najmanje tri poslednje poslovne godine i da su ostvarili poslovni prihod od najmanje 20 miliona evra u 2010. godini.

U slučaju da je reč o finansijskom investitoru, njegova poslovna aktiva u 2010. godini treba da bude veća 25 miliona evra.

Na tenderu može da učestvuje i konzorcijum, a uslov je da su svi članovi konzorcijuma ostvarili ukupni poslovni prihod od dvadeset miliona evra.

Rok za podnošenje pisanog zatheva za kupovinu tenderske dokumentacije je 29. februar, dok će tenderska dokumentacija biti dostupna zainteresovanim licima od 13. februara ove godine.

Naknada za tendersku dokumentaciju iznosi 8.000 evra.

Fabrika automobila Priboj već je nuđena na tenderu, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ranije je bilo najavljeno da su Fabrike iz Kine, Sirije i Turske zainteresovane za privatizaciju pribojskog FAP, a delegacija kineske kompanije "Dong Feng već je bila u poseti FAP-u.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 24. jan 2012, 15:39) - anonymous [neregistrovani]

Resurs?

Nije resurs nesto sto stvara gubitke.FAP je medju najvecim duznicima prema drzavi.Plate se isplacuju velikim delom iz subvencija.Da je to"resurs",davalo bi prihode.FAP-u je jedini izlaz uspesna privatizacija.Preduzecu treba svez kapital da bi se modernizovala oprema stara decenijama.Tek tad ce se moci proizvesti proizvod koji se moze prodati na trzistu,koji moze biti konkurentan.Bolje je uspesna privatizacija i za jedan dinar al uz dobar investicioni plan nego prodaja.Patriotske parole treba ostaviti po strani.Ne zivi se od prazne demagogije nego od novca.

(utorak, 24. jan 2012, 15:31) - anonymous [neregistrovani]

Nije vreme

Nisam bas siguran da je najzgodniji trenutak za prodaju

(utorak, 24. jan 2012, 14:41) - anonymous [neregistrovani]

Krizne godine

Sad niko ne prodaje=aseti su od Nemacke napravili ekonomskog giganta kad su svi iz EU selili industriju na jeftina trzista rada.
Strpite se i razvijajte takve firme da bismo sutra imali vise uslova za normalan zivot.
Prestanite vec jednom da razipate resurse moje Srbije.
Hvala na prostoru.