Читај ми!

Izvinjenje Beogradu

Poreska uprava je na osnovu izvršene provere dokumentacije utvrdila da dugovanje Grada Beograda od 1,9 milijardi dinara ne postoji i izvinila se prestonici i gradonačelniku Draganu Đilasu.

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević izvinio se Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika.

"Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili. Upućujem ovom prilikom izvinjenje gradskoj upravi", rekao je Radosavljević za RTS.

Poreska uprava saopštila je ranije danas da, na osnovu priložene dokumentacije dugovanje od 1,9 milijardi dinara ne postoji.

Gradonačelnik Dragan Đilas rekao je da je Beograd "danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika na kome se neosnovano našao".

"Još u aprilu prošle godine dostavili smo rešenje koje je na osnovu presude Vrhovnog suda 2007. godine izdalo Ministarstvo finansija", objasnio je Đilas.

Gradonačelnik je naglasio da ni jednog trenutka od objavljivanja liste poreskih dužnika nije tražio bilo čiju odgovornost zbog činjenice da je trebalo da prođe četiri godine da se ovaj propust otkloni.

"Samo sam tražio da se ispravi greška koje su svi bili svesni. S obzirom na jučerašnje izjave direktora Poreske uprave očekujem da se u najkraćem roku oglasi, izvini i zvanično potvrdi da smo bili u pravu", naveo je Đilas i dodao da će u suprotnom kao gradonačelnik biti primoran da zatraži njegovu i smenu svih odgovornih.

Poreska uprava objavila je na svom sajtu spisak najvećih poreskih dužnika. Na tom spisku je stajalo da Grad Beograd na ime poreza duguje skoro 1,9 milijardi dinara zaključno sa 31. decembrom prošle godine.

Povodom spiska najavećih poreskih dužnika danas se oglasio i Savet za borbu protiv korupcije saopštenjem koje potpisala predsednica Saveta Verica Barać.

Kako je ocenjeno, spisak Poreske uprave "potvrđuje ono na šta Savet upozorava godinama: da je Srbija država zarobljena korupcijom".

Savet pita "kako je moguće da pojedini privredni subjekti - i to oni najveći, godinama ne plaćaju svoje zakonom propisane obaveze, a da za to ne snose nikakve sankcije', kao i "kako je moguće toliko dugovati državi, bez ikakve njene reakcije".

Savet podseća da Poreska uprava jedina u državi svoja potraživanja može da naplati i bez odluke suda jer je u članu 147. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji utvrđeno da "žalba ne odlaže izvršenje poreskog upravnog akta".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи