Izgradnja Balkanskog skautskog centra

Balkanski skautski centar počinje da se gradi u Vladičinom Hanu. Otvaranje je planirano za 2011. godinu, kada će izviđači iz cele jugoistočne Evrope imati priliku da ga posete.

Dogovor o izgradnji skautskog centra postignut je na sastanku predstavnika Izviđačkog odreda "Zavičaj 1093" sa nadležnima iz opštine Vladičin Han, na čijoj teritoriji treba da bude podignut ovaj centar.

"Opština Vladičin Han se uključuje u ovaj projkat jer je za nas čast da budemo dobri domaćini takvom centru koji će raditi svih 365 dana u godini i kroz koji će godišnje prolaziti blizu 1.000 izviđača iz cele jugoistočne Evrope", kazao je predsednik te opštine, Nenad Mitrović.

"Plato kod seoske škole u Jovcu je izvanredan teren za jedan skautski centar. Mi smo napravili projekat budućeg mesta okupljanja izviđača, a sada radimo na animiranju svih činilaca koji bi morali da budu uključeni u ovaj projekat", rekao je načelnik vranjanskog Izviđačkog odreda "Zavičaj 1093" Dragan Stamenković.

Starešina tog izviđačkog odreda, Jovan Kocevski, koji je jedan od idejnih tvoraca Balkanskog skautskog centra, rekao je da će za uređenje prostora i izgradnju objekata biti potrebno više od 20 miliona dinara.

Balkanski skautski centar u selu Jovac trebalo bi da bude otvoren 2011. godine, kada se obeležava stota godišnjica od postojanja izviđača u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво