Civilno služenje u VBA, VOA i Inspektoratu odbrane

Ministar odbrane Dragan Šutanovac doneo je rešenje po kome će regruti na služenju vojnog roka u civilnoj službi moći da budu upućivani i u Vojnobezbednosnu agenciju (VBA) i Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) i Inspektorat odbrane.

Regruti će moći civilno da služe vojni rok i u kabinetu ministra odbrane, Upravi za vanredne situacije, Vojnom muzeju, Vojnoj akademiji, Upravi za odnose s javnošću, navodi se u rešenju, objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

U Odeljenju za vanredne situacije Autonomne pokrajine Vojvodine, Novi Sad, Odeljenju za vanredne situacije grada Beograda i Odeljenju za vanredne situacije grada Beograda - Barajevo, regruti će, takođe, moći da budu upućeni na civilno služenje.

Rešenjem o određivanju organizacija i ustanova koje se bave delatnosću od opšteg interesa i organizacionih jedinica Ministarstva odbrane u koje će se upućivati reguti na služenje vojnog roka u civilnoj službi predviđeno je za to i niz zdravstvenih i obrazovnih ustanova širom Srbije.

Za civilno služenje vojnog roka određeni su i Novinski centar "Odbrana", Umetnički ansambl Vojske Srbije "Stanislav Binički",

Vojnofilmski centar "Zastava film" i Centralni dom Vojske Srbije.

Za to su predviđeni i Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, Muzej Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, Vojnogeografski institut, Tehnički remontni zavod u Kragujevcu, Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnica i Vojnotehnički institut.

Regruti mogu civilno da služe vojni rok i u Narodnoj banci Srbije, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Komesarijatu za izbeglice, Zadužbini manastira Hilandar u Beogradu, vaterpolo klubu "Partizan" i Sportsko -rekreativnom centru "Tašmajdan".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво