Читај ми!

Protest studenata u Novom Sadu

Završen Plenum studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, nastavak sutra. Zahtevi studenata - prelazak na budžet sa 48 poena, ukidanje rangiranja i ograničenje školarine na tri minimalne mesečne plate.

Studenti organizovani u Plenum na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu napustili su popodne fakultetsku zgradu i najavili novo okupljanje na istom mestu za sutra u 20 časova.

Plenum je održan u amfiteatru Filozofskog fakulteta i prisustvovalo mu je oko 300 studenata sa zahtevom za bolje obrazovanje. Uprava fakulteta saopštila je da će se nastava odvijati redovno. 

Tokom rasprave povremeno je dolazilo do verbalnih konflikata među studentima, a jedan broj njih optuživao je Plenum da želi da zaustavi nastavu na fakultetu i govorio da Plenum organizuju "neradnici".

Pristalice poručuju da je Plenum zapravo neposredna demokratija i da njemu mogu da prisustvuju ne samo studenti sa bilo kog fakulteta već i zainteresovani građani.

Pristalice su istakle da oni nisu desničarska ekstremistička organizacija, da nisu članovi političkih partija, kao i da nemaju nameru da uništavaju imovinu fakulteta.

Kao i u Beogradu, plenum u Novom Sadu zahteva prelazak svih studenata koji su ostvarili 48 bodova na budžet i ukidanje rangiranja. Oni traže i ograničenje školarine na tri minimalne mesečne plate.

Plenum zahteva i vraćanje apsolventskih rokova i apsolventskog staža, kao i ukidanje naplate prenetih ispita.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво