Читај ми!

Blokiran Filološki fakultet

Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu i na njemu se nastava ne održava do daljeg. Fakultet gleda s nerazumevanjem na blokadu, izjavila Aleksandra Vraneš, dekan Filološkog fakulteta.

Filološki fakultet u Beogradu blokirali su studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno.

"Filološki fakultet je od danas u blokadi, sva nastava se odlaže do daljeg i zgrada fakulteta se nalazi pod kontrolom studenata", saopštio je Plenum studenata Filološkog fakulteta.

Dekan Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš potvrdila je da je fakultet blokiran.

"Blokirali su fakultet i onemogućili studentima da dolaze na nastavu. To nisu studenti Filološkog fakulteta, mada među njima ima i naših studenata, ali i studenata drugih fakulteta i drugih univerziteta", rekla je Vranešova.

Ona je dodala da ne zna koliko će trajati blokada, na koju, kako je rekla, fakultet gleda s nerazumevanjem i navela da će danas biti održan sastanak upravnika katedri posle kojeg će biti upućeno pismo studentima.

Delegat Plenuma, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta da je fakultet blokiran od jutros u sedam časova, da se nastava ne održava, ali da niko nije sprečen da uđe.

"Nastava se danas neće održavati i nadamo se da se neće održavati do kraja nedelje, dokle god budemo imali podršku studenata", rekao je taj delegat.

On je dodao da su postavljene barikade od klupa i stolica, ali da niko nije sprečen da uđe i da sve službe rade uobičajeno.

Delegat je, takođe, negirao navode dekana Aleksandre Vraneš, rekavši da, iako ima studenata sa drugih fakulteta, većinu čine studenti Filološkog.

Prema njegovim rečima, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv Ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.

Studenti Filološkog, Filozofskog, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i studenti Više elektrotehničke škole protestovali su 14. oktobra u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.

Studenti su prvi put sa istim zahtevima protestovali 6. oktobra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво