Читај ми!

Tri dodatna dana za popisivanje

Lica koja još nisu popisana, mogu to da urade u još tri dodatn dana koja su određena, rekao direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović. Popisivači neće ići po kućama, već nepopisani građani mogu sami da se jave komisijama.

Popis stanovnštva zvanično traje do 15. oktobra, a biće produžen za još tri dana za građane koji iz bilo kakvog razloga nisu popisani.

"Ima građana koji su prilikom popisa bili odsutni, ili ih popisivač nije pronašao", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović.

Vukmirović je objasnio da popisivači više neće ići po kućama, ali da će građani moći da se jave popisnim komisijama da dođu kod njih ili da oni odu u popisne komisije kako bi se taj posao završio.

Za prvih osam dana popisa stanovništva u Srbiji popisano je više od šest miliona osoba i preko dva i po miliona domaćinstava što prestavalja odličan rezultat, precizirao je Vukmirović.

Vukmirović je istakao da se presek popisa stanovništva radi na svaka dva dana.

Upitan o Albancima sa juga Srbije i delu Bošnjaka koji se odazvao pozivu glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića da bojkotuje popis, Vukmirović je odgovorio da je najmanje popisano u Preševu, nešto preko 1.300 osoba, što je oko tri odsto u odnosu na prethodni popis.

"Situacija u Bujanovcu i Preševu drugačija je s obzirom na to da manji broj stanovnika albanske nacionalnosti živi u tim opštinama", dodao je Vukmirović.

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu ima bojkota popisa, ali su rezultati i odziv građana mnogo veći nego što su mnogi očekivali, rekao je Vukmirović, izrazivši zadovoljstvo tim rezultatima, jer samo manje od 10 odsto stanovnika odbija da učestvuje u popisu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара