Читај ми!

Popisano skoro pet miliona građana

Za šest dana popisa, u Srbiji je evidentirano 4,7 miliona građana, rekla je šefica Odseka za sprovođenje popisa u Republičkom zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević, dodavši da će popis biti završen na vreme.

Šefica Odseka za sprovođenje popisa u Republičkom zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević rekla je za Tanjug da je za šest dana popisa stanovništva, imovine i stanova u Srbiji evidentirano 4,7 miliona građana.

Prema njenim rečima, to je veoma dobar rezultat, s obzirom na to da popis traje još osam dana.

Đorđevićeva je rekla da su mnogi popisivači koji su imali manje popisne krugove već završili posao i da će, ukoliko se ukaže potreba, pomoći svojim kolegama koji su dobili više teritorije.

Popis se sprovodi bez većih problema i nema nekih posebnih primedbi građana, a ni popisivača, naglasila je Ljiljana Đorđević. 

Govoreći o načinu sprovođenja popisa u udaljenim selima u okolini Kuršumlije, Đorđevićeva je rekla da je za popisivače organizovan prevoz kako ne bi pešačili više desetina kilometara.

"Ne može neko sam otići u udaljeno mesto, pa je dogovoreno da popisivači sa predstavnicima "Elektrodistribucije" i drugih firmi automobilima odlaze u zabačene krajeve kako bi se izbegli problemi", istakla je šefica Odseka za sprovođenje popisa u Republičkom zavodu za statistiku.

Načelnica Zavoda za statistiku odeljenja u Nišu Vukica Stojanović rekla je Tanjugu da je na području Niša 29 osoba odbilo popisivače, dodavši da će njima još jednom biti predočen značaj popisa.

Inače, za šest dana, u Nišu je popisano 169.835 građana i 72.385 domaćinstava, navela je Stojanovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво