Srpskim učenicima tri medalje

Srednjoškolci iz Srbije doneli tri medalje sa takmičenja infornmatičara u Bugarskoj. Luka Milićević osvojio srebrnu medalju, a Uglješa Stojanović i Boris Grubić bronzu.

Na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike koja je održana u bugarskom gradu Plovdiv nacionalna ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

U saopštenju Matematičke gimnazije iz Beograda se precizira da je Luka Milićević, učenik trećeg razreda te škole osvojio srebrnu medalju.

Bronzanu medalju osvojili su Uglješa Stojanović, učenik trećeg razreda Računarske gimnazije i Boris Grubić učenik gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.

U saopštenju se dodaje da je na Olimpijadi učestvovao i Aleksa Stanković iz Niša koji nije osvojio nagradu.

Na 21. informatičkoj olimpijadi, koja je održana od 8. do 15. avgusta u Plovdivu, učestvovalo je više od 300 takmičara iz 85 zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво