Читај ми!

Lična karta i bez stalne adrese

Hiljade građana Srbije bez stalne adrese uskoro će moći da dobiju ličnu kartu i druga dokumenta, nakon što su zaštitnik građana Saša Janković i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić usaglasili Nacrt izmena Zakona o prebivalištu i boravištu.

Zaštitnik građana Saša Janković i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić saglasili su se o Nacrtu izmena Zakona o prebivalištu i boravištu, koji bi trebalo da omogući da i građani bez stalne adrese dobiju lične karte i druga dokumenta, potrebna za svakodnevni život.

Pažnju na probleme građana bez stalne adrese skrenuo je Beograđanin Slobodan Jovanović, koji je nekoliko dana štrajkovao glađu. Jovanović je državljanin Srbije, ali nema lična dokumenta i ne može da se zaposli, jer nema prebivalište.

Posle dogovora Zaštitnika građana i ministra Dačića, Jovanović je prekinuo štrajk glađu, ali će, uz saglasnost Saše Jankovića, nastaviti da protestuje u prostorijama ombudsmana sve dok predlog izmena zakona ne bude usvojen u Narodnoj skupštini, navodi se u saopštenju ombudsmana.

Saša Jovanović je jedan od hiljada građana Srbije koji nemaju lična dokumenta i zbog toga su uskraćeni za mnoga garantovana prava – ne mogu da se zaposle, leče, niti da glasaju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво