Читај ми!

Poslednji rok za pomoć

Građanima Kraljeva koji do sada nisu dobili novčanu pomoć za sanaciju domova od posledica zemljotresa, poslednji rok za prijavu za pomoć 10. septembar, rekao ministar Milan Marković.

Ministar za lokalnu samoupravu Milan Marković pozvao je stanovnike Kraljeva, koji zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa nisu dobili novčanu pomoć države za sanaciju domova, da što pre reše taj problem i prijave se za pomoć.

"Taj postupak usporava celokupnu sanaciju posledica zemljotresa koji je u novembru prošle godine pogodio Kraljevo, a poslednji rok da se prijave je 10. septembar", rekao je Marković.

"Pozivam građane da do tada urade sve što je do njih, jer ako ne mogu da reše imovinsko-pravne odnose ili ne donesu projekte sanacije koje smo finansirali, time zadržavaju ceo proces", rekao je Marković.

Ministar Marković je poručio građanima da je država prema njima postupila korektno i da će u slučaju da ne poštuju ranije propisane rokove dobiti manje novca za sanaciju objekata.

"Nije normalno da se grad i država toliko staraju o privatnoj svojini", rekao je ministar, navodeći da su postojale situacije kada je vlasnicima stanova za krečenje bilo malo 20.000 dinara, a da stanovi, pritom, nisu osigurani.

Marković je naveo da je država, pored saniranja škola i bolnica, preuzela brigu o 16.000 privatnih objekata i 8.500 stanova, za koje je obezbedila "ozbiljan obim novca", koji će omogućiti potpunu sanaciju.

Ministar je danas obišao radove na sanaciji oštećenih stambenih zgrada i najavio da će sanacija posledica zemljotresa biti završena 1. oktobra, u "rekordno kratkom roku".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво