Читај ми!

Evropsko debatno prvenstvo u Beogradu

Beograd će sledeće godine biti domaćin Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva. Više od 650 studenata iz cele Evrope učestvovaće na najvećem studentskom takmičenju tog tipa na starom kontinentu.

Univerzitetska debatna mreža Srbije "Otvorena komunikacija" i Univerzitet u Beogradu organizovaće, naredne godine od 5. do 11. avgusta, u Beogradu Evropsko univerzitetsko debatno prvenstvo.

Beograd će tako postati domaćin za više od 650 studenata iz cele Evrope, koji će učestvovati na najvećem studentskom takmičenju, koje ne podrazumeva nadmetanje u nekoj sportskoj disciplini, i najvećem takmičenju u debati u Evropi.

Na ovogodišnjem prvenstvu, koje je juče završeno u Galveju u Irskoj, jednoglasno je podržana kandidatura za organizaciju narednog takmičenja u Beogradu. Studenti iz Srbije i članovi "Otvorene komunikacije" Milan Vignjević i Marko Ćirović na takmičenju u Galveju stigli su do polufinala.

Posle takmičarskog dela, oni su predstavili ponudu za organizaciju prvenstva naredne godine, koja je jednoglasno podržana.

Na prvenstvu, koje se organizuje svake godine od 1999. godine, učestvuje oko 200 timova sa po dva člana i više od 150 debatnih sudija.

Debateri na tom takmičenju odmeravaju svoje veštine u kritičkom razmišljanju i javnom nastupu, raspravljajući o političkim, ekonomskim i filozofskim temama, ljudskim pravima, socijalnoj politici, pa i globalnim problemima i međunarodnim odnosima.

Studenti i profesori Beogradskog univerziteta osnovali su "Otvorenu komunikaciju" 1997. godine, po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara. Njene obrazovne programe iz oblasti debate, komunikacije, javnog nastupa, i građenja slučaja, do sada je završilo više od 1000 studenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи