Читај ми!

SPO: Ruganje žrtvama

Oštra reakcija Srpskog pokreta obnove na tvrdnje da kosti iskopane na Adi Ciganliji nisu ljudskog porekla. "Na Adi iskopane lisice i lula", tvrdi SPO.

U Laboratoriji za antropologiju Medicinskog fakulteta, utvrdili su da kosti otkrivene tokom "istraživanja" mesta streljanja i sahrane Draže Mihailovia na Adi Ciganliji nisu ljudske.

U komisiji za utvrđivanje činjenica o smrti Draže Mihailovića kažu da su tokom pretrage tla i trodimenzionalne rekonstrukcije položaja zatvora na Adi kosti nađene slučajno, a da će tek ekshumacija koja tada nije urađena pokazati da li na Adi ima ljudskih ostataka ili su oni, kao što neki svedoci navode, kasnije izmešteni na drugu lokaciju.

Srpski pokret obnove ocenio je da tvrdnje da kosti pronađene na Adi ciganliji, na mestu gde je streljan Dragoljub Mihailović, nisu ljudskog porekla, predstavljaju novo ruganje žrtvama i veličanje zločina.

"Tvrdnja da otkopane kosti nisu ljudske, nego životinjske, bila bi prihvatljiva jedino pod uslovom da su tada postojale životinje koje su pušile na lulu i koje su vezivane lisicama jer su na Adi sa kostima otkopane i lisice i lula za pušenje", navodi se u saopštenju SPO-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво