Kraljevčanin štrajkuje žeđu i glađu

Nezadovoljan što je projekat sanacije njegove kuće oštećene u zemljotresu već dva puta odbijen Kraljevčanin Miodrag Jović počeo štrajk glađu i žeđu. Načelnik Štaba za vanredne situacije Radoica Kočović, međutim, tvrdi da je projekat sanacije za Jovićevu kuću prihvaćen, ali da on nije hteo da ga preuzme.

Šezdesetogodišnji Miodrag Jović iz Kraljeva počeo je štrajk glađu i žeđu nezadovoljan što je projekat sanacije njegove kuće oštećene u zemljotresu već dva puta odbijen. Jović se sa vrećom za spavanje smestio ispred zgrade gradske uprave i Tanjugu je rekao da će tu provesti noć.

"Odbili su mi projekat sanacije, inženjer mi je uradio drugi i taj drugi projekat je odbijen. Neko se ovde igra sa mnom i sa mojom porodicom", rekao je Jović.

Jovićeva kuća u ulici Čede Vasovića 13 pretrpela je oštećenja pete kategorije i on i supruga su posle kolektivnog smeštaja sada iznajmili privatan stan.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Radoica Kočović, međutim, tvrdi da je 12. maja projekat sanacije za Jovićevu kuću prihvaćen, ali da on nije hteo da ga preuzme.

"Jović je dobio novčanu pomoć od 120.000 dinara za petu kategoriju. Njegov projekat jeste bio vraćen na reviziju, kao i još stotine drugih. Prema mojim informacijama, 12. maja mu je projekat odobren, ali on nije zadovoljan predviđenim radovima i količinom materijala", rekao je Kočović.

Jović kaže da su Kočovićevi podaci netačni i da poseduje dokument da je projekat ponovo odbijen.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи