Knjiga žalosti u Ambasadi Japana

Japanska ambasada otvorila Knjigu žalosti, povodom tragedije koja je zadesila tu zemlju. Srbija nikada neće zaboraviti solidarnost koju je Japan iskazao u proteklom periodu, zapisao je u Knjizi žalosti predsednik Boris Tadić. U Knjigu se upisao i premijer Cvetković. Japanski ambasador zahvalio na podršci.

U Ambasadi Japana otvorena je Knjiga žalosti u koju se upisao predsednik Srbije Boris Tadić, izrazivši saučešće japanskom narodu zbog tragedije sa kojom se suočava.

"Ovo je trenutak kada se svet ujedinjuje u pomoći Japanu kao što je Japan uvek pomagao drugima", upisao je predsednik Tadić u Knjigu žalosti.

Srbija nikada neće zaboraviti solidarnost koju su građani Japana i njegova vlada iskazali u proteklom periodu, napisao je Tadić i dodao da će Srbija uvek biti spremna da bude sa Japanom u teškim trenucima.

"Čitav svet za Japan", upisao je na kraju predsednik Srbije.

Predsednika Srbije u Ambasadi Japana dočekao je ambasador te zemlje u Beogradu Tošio Cunozaki.

Tadić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje pomoć, a spasilački tim spreman da krene za Japan, dodavši da narod Japana od srpskog naroda može uvek da očekuje pomoć.

Ambasador Cunozaki zahvalio je na solidarnosti koju je Srbija pokazala prema Japanu u ovom teškom trenutku, rekavši da veruje da će japanski narod prevazići probleme sa kojima se suočava.

U Knjigu žalosti upisao se i predsednik Vlade Mirko Cvetković.

"Srbija je u ovim teškim trenucima uz Japan pogođen razornim zemljotresom i cunamijem. U svoje lično ime, kao i u ime Vlade Republike Srbije, izražavam duboko i iskreno saučešće porodicama postradalih i čitavom prijateljskom japanskom narodu", upisao je premijer Cvetković u Knjigu žalosti.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво