Antonela Riha na RTS-u

Jedna od najuglednijih srpskih novinarki, Antonela Riha, prešla na Radio-televiziju Srbije. Riha će na Medijskom javnom servisu Srbije uređivati i voditi autorsku političku emisiju.

Antonela Riha, jedna od najuglednijih srpskih novinarki, član grupe osnivača Radio Televizije B92, voditeljka emisija "Kažiprst" i "Poligraf", danas je, posle razgovora sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa Nenadom Lj. Stefanovićem i generalnim direktorom Aleksandrom Tijanićem, prešla na Radio-televiziju Srbije.

"Riha predstavlja značajno pojačanje za našu autorsku ekipu i uklapa se u ambicije i projekte RTS-a da do kraja decenije značajno unapredimo naše profesionalne standarde i sačuvamo apsolutnu prednost u gledanosti nad konkurencijom", rekao je generalni direktor Aleksandar Tijanić.

Biografija

Antonela Riha je 2004. godine dobila nagradu za novinarstvo „Jug Grizelj".

Riha je novinarsku karijeru počela 1989. godine u Radio Beogradu, ali je tri godine kasnije, u znak protesta zbog političke čistke, napustila tu kuću.

Od proleća 1993. do leta 1996. godine radila u Fondu za humanitarno pravo, kao istraživač u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i na Kosovu.

Nakon toga, prešla je u informativnu redakciju Radija B92, gde je radila kao reporter, urednik i specijalni izveštač iz Prištine, tokom sukoba na Kosovu.

Od 2002. do 2004. godine bila je urednica informativne redakcije Radija B92, a zatim je radila u Ministarstvu za manjinska prava.

Završila obuku na Međunarodnom institutu za ljudska prava u Strazburu , o metodologiji istraživanja ratnih zločina i kršenja ljudskih prava.

Na Televiziji B92 vodila emisiju "Poligraf".

Rođena 1963. godine u Kotoru. Diplomirala etnologiju 1989. na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво