Student generacije

Milena Vuksanović, student šeste godine medicine sa prosekom 9.90, kad god ima vremena volontira u Službi Hitne medicinske pomoći.

Dvadesetčetvrogodišnja Milena Vuksanović iz Prištine studira, planinari, izlazi sa društvom, ima dečka.

Možda zvuči obično, ali kad neko ima prosek ocena na šestoj godini medicine 9,90, i pritom stiže da volontira u Službi Hitne medicinske pomoći, onda to već nije uobičajeno.

Kada je kao četvorogodišnja devojčica ležala u bolnici, rešila je da kad poraste bude doktorka. Milena ne zna šta znači dobiti osmicu, a kamoli pasti na ispitu.

Za pet godina studiranja dobila je samo dve devetke, i to je pokvarilo prosek na 9,90. Kad god ima vremena volontira u Službi Hitne medicinske pomoći, jer se tu lekar suoči sa raznim stanjima i bolestima, a dijagnoze i terapija moraju brzo da se daju.

"Postoji određena trema, jer se plašim šta ću tamo zateći i da li ću doneti dobru odluku", kaže Milena.  

Posebno je zanima neurologija, što je Milenina profesorka primetila još na vežbama.

Neurolog Dejana Jovanović kaže da je Milena znala tačan odgovor na postavljeno pitanje i kada niko od njenih kolega nije znao.

Za Milenu 2010. godina jedna je od najuspešnijih. Zahvaljujući specijalizaciji boravila je u Brazilu i tamo se zaljubila. Diplomiraće, kaže, do juna, a onda kreće na usavršavanje u Japan i Austriju.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво