Novi potres u okolini Kraljeva

Zemljotres u okolini Kraljeva, jačine 4,4 stepena Rihterove skale, dogodio se u 22.09 časova. Nema povređenih. Novo podrhtavanje tla uznemirilo Kraljevčane, koji su napustili stanove. Iz Seizmološkog zavoda uveravaju da se radi o očekivanom smirivanju tla.

Nakon snažnog zemljotresa u sredu, u kome su dve osobe izgubile život, novi potres u okolini Kraljeva, jačine 4,4 stepena Rihterove skale, dogodio se u 22.09 časova. Tokom noći zabeležena su još dva potresa slabijeg intenziteta.

Epicentar zemljotresa, u kome nema povređenih, bio je 8 kilometara severozapadno od Kraljeva, kod Lađevaca. Potres se osetio i u Vrnjačkoj Banji i Čačku.

Ranije su iz Evro-mediteranskog seizmološkog centra stizale različite informacije o jačini potresa, koje su se kretale od 3,9 do 4,3 stepena.

Kako javlja reporter RTS-a Vera Aksentijević, iako je trajalo samo nekoliko sekundi, novo podrhtavanje tla uznemirilo je Kraljevčane, koji su napustili stanove. Međutim, situacija se delimično normalizovala i građani su počeli da se vraćaju kućama. U pojedinim delovima grada nema struje.

Direktorka Seizmološkog zavoda Srbije Slavica Radovanović potvrdila je RTS-u da se radi o smirivanju tla nakon najjačeg potresa.

Radovanovićeva uverava građane da je zemljotres u okviru očekivanog i da će se situacija postepeno smirivati. Ističe da nema potrebe za panikom i savetuje svim građanima koji su izašli iz neoštećenih stanova, da se u njih vrate.

Iz Sektora za vanredne situacije navode da je zabeležena neznatna šteta samo na ranije oštećenim objektima i da je bezbednosna situacija pod kontrolom.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović pozvao je građane da ostanu pribrani jer, kako kaže, nema razloga za paniku.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи