Nastavak serije "Moj rođak sa sela"

Nove epizode igrane serije rekordne gledanosti, "Moj rođak sa sela", od 7. novembra, na prvom programu RTS-a. Serija nastavlja da, sa puno humora, topline i zanimljivih likova, prati dve paralelne priče - jednu o porodici Malešević, a drugu o njihovom rođaku, mladom obaveštajcu Vraniću.

U izvršnoj produkciji "Košutnjak filma", Radio-televizija Srbije snimila je drugi ciklus igrane serije Moj rođak sa sela (novih 14 epizoda), prema scenariju Radoslava Pavlovića, u režiji Marka Marinkovića.

To je jedna od najuspešnijih igranih TV serija RTS-a u novom milenijumu, koja je privukla pažnju različitih ciljnih grupa, što joj je obezbedilo rekordnu gledanost i sjajan prijem publike.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života, serija prati nastavak dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, tipične srpske porodice na početku novoga veka, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića, koji se vratio u zavičaj da započne novu stranicu istorije.

Dve priče dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su navikli, tako da nijednom situacijom nisu ni zatečeni, niti iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

Priča o Srbiji

Moj rođak sa sela je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa, čije je mesto događanja uglavnom selo, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac - Srbija sama.

To je nastavak priče o nama, posle svih pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca i društvo, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže raj.

Moj rođak sa sela je nastavak priče o tajnim događajima u političkoj stvarnosti naše zemlje, na tankoj granici između mašte pisca i realnosti koju smo živeli u periodu u kome se radnja serije odvija.

U glavnim ulogama su: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Nebojša Glogovac, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Anja Popović.

Igraju i: Vera Čukić, Aljoša Vučković, Dejan Matić, Feđa Stojanović, Vjera Mujović, Velimir-Bata Živojinović, Vanja Milačić, Marinko Madžgalj, Milica Zarić, Nikola Rakočević, Slobodan Beštić, Miki Krstović i drugi.

Premijerno emitovanje 14. epizode, prve u novom ciklusu, biće u nedelju, 7. novembra, u 20.00 časova, na prvom programu RTS-a.