Na visini zadatka

Danijel Bkić iz Šapca iskustvo iz vojske pretvorio je u profesiju. Njegova ekipa jedina je u šabačkom kraju koja je specijalizovana za visinske radove na alpinističkom užetu.

Iako je završio Višu hotelijersku školu, tridesetjednogodišnji Danijel Bkić iz Šapca nije hteo dugo da čeka posao, već je rešio je da iskustvo iz vojske pretvori u profesiju. Njegova ekipa jedina je u šabačkom kraju koja je specijalizovana za visinske radove na alpinističkom užetu. Posla imaju u celoj zemlji, ali i u Crnoj Gori.

Bkić sve gleda sa visine, ali samo kad je na poslu. Njegovo radno mesto su pokretna klupica, nova zgrada i drugi grad. "Svaki dan na poslu je avantura, novi izazov", kaže Danijel.

U padobranskoj brigadi savladao je vojnu alpinistiku, a zatim usavršio nekoliko zanata. Danas bez problema montira reklame i čisti staklene površine na visini od preko 100 metara.

Trinaestospratnicu je, uz pomoć dvojice drugova, a bez skele, rekonstruisao za samo 20 dana.

"Moj soliter je visok 40 metara, gledati te momke, mene je strah. Znate kako je, kada hoćemo da ih pozovemo na kafu, mi otvorimo prozor", rekao je jedan od stanara.

Kontrolni toranj, dimnjaci, silosi samo su neke lokacije na kojima je radio. U ovom poslu, kaže, samo čovek može da pogreši, jer je oprema testirana i sigurna. Lepota posla je, kako kaže Danijel, što uvek upoznaje nove ljude.

"Dešava se da se posvađaju međusobno, ali kad nas vide odmah se pomire. Bilo je i anegdota, recimo nekad im naše uže posluži kao žica za veš", kaže Danijel.

Sa vrha zgrade Danijel može da se spusti brže od lifta. Za posao kaže da je kombinacija sporta i zanata, a da je doručak na krovu nešto najlepše.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво