Protest protiv Parade ponosa

Učesnici skupa "Porodična šetnja" zatražili od Vlade da otkaže za sutra zakazanu Paradu ponosa, koju su ocenili "sramnu". Još jedan skup protiv Parade ponosa organizovao raščinjeni monah.

Više hiljada građana okupilo se u "Porodičnoj šetnji" centralnim ulicama Beograda, u organizaciji Srpskog sabora Dveri, na kojoj su zatražili od vlasti da otkaže sutrašnju Paradu ponosa.

Srpski pokret Dveri zatražio je od Vlade da se otkaže sutrašnja Parada ponosa koju su ocenili kao sramnu. Oni su pozvali Vladu da se izjasni da li je za porodicu ili za gej paradu.

U Srbiji ne postoji sistemski pristup rešavanja pitanja populacione politike, ali se zato veoma revnosno radi na rešavanju problema gej populacije, rekao je predstavnik organizacije Miroslav Parović.

Učesnici šetnje nosili su transparent "Branimo porodicu", srpske zastave i ikone. Prema proceni policije bilo je ih više od 2.500 hiljade.

Protestu su se pridružile i neke studentske organizacije.

Raščinjeni monah poziva na "molitvenu šetnju"

I grupa građana, predvođena Draganom Davidovićem - bivšim monahom Antonijem koga je nedavno raščinila Srpska pravoslavna crkva, prošetali su danas trasom kojom će se sutra kretati "Parada ponosa".

U šetnji, koja je prošla mirno i bez incidenata, bilo je oko 300 građana, koji su nosili krstove, ikone i srpske zastave i pevali molitvene pesme.

Oni su prošetali Nemanjinom, Ulicom kneza Miloša i Masarikovom, do parka "Manjež" gde su održali "moleban za spas srpskog naroda".

Davidović je pozvao okupljene  da sutra dođu na liturgiju u Sabornu crkvu i da nakon toga ponovo krenu u molitvenu šetnju prema mestu gde će se održati Parada ponosa.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво